Betere tijden

Silhouette2Fleur15 november 2018
  • Blog

Het is fijn om alle sores van me af te schrijven en te tekenen. Alle emoties staan dan op papier en hoeven even niet door mijn hoofd te spoken. Gelukkig kan ik vandaag een wat positievere blog schrijven.

Loslaten5

Alle extra hormonen van de IVF-behandelingen hebben mijn lichaam weer verlaten, heel prettig! Momenteel zit ik goed in mijn vel en mijn hoofd is rustig.
We hebben afgelopen jaren eigenlijk geen pauze gehad of genomen tijdens de Medische Malle Molen. Het is fijn om na de lange rollercoasterrit even pas op de plaats te doen en te kijken naar wat we wèl hebben.

Mijn vriend en ik hebben ons gestort op werk en hobby’s. We spreken weer wat vaker af met vrienden (ook die met kinderen). En we hebben meer zin in feestjes.

Enkele maanden geleden vond ik het niet fijn om alleen thuis te zitten, elk moment dat ik alleen was en even niks deed, kwamen de tranen. Dan kon ik me zo verloren en eenzaam voelen. Nu is dat 180 graden gedraaid. Ik heb vakantie gehad en mijn vriend moest gewoon werken. Ik vond het heerlijk! Ik heb me gericht op mijn hobby’s. En op de momenten dat ik even niks deed, was dat prima en verloor ik me niet in verdriet.

Ik durf me op de toekomst te richten, met of zonder kind. Ik kijk naar wat ik leuk vind om te doen en ben weer aan het dromen van mijn eigen bedrijfje. Ook durf ik nu zelfs stappen te zetten voor een eigen bedrijfje. In plaats van dat mijn leven stil staat (voor het geval dat er een kindje komt), ga ik mijn leven inrichten zoals ik het fijn vind. En wanneer we het geluk mogen hebben van een kindje, dan is ons leven zo aangepast.

Op naar meer in het hier-en-nu leven,
op naar een eigen bedrijfje,
op naar gezellig afspraakjes met vrienden,
op naar creativiteit,
op naar meer plezier.

Ik sta weer aan het stuur!

Silhouette2Fleur15 november 2018
  • Blog